Pep maden op med egne krydderurter

Pep maden op med egne krydderurter

Alt for få danskere har fornøjelsen af at kunne bruge krydderurter, der er dyrket i deres egne haver. Generelt er det bare en fantastisk følelse at kunne gå ud og finde noget i sin egen have, som man kan bruge til madlavningen. Det der med at have sine egne afgrøder og råvarer er eminent, og det er i den grad noget, som gør det mere interessant at lave mad. Spiser man ikke grøntsager normalt, så bliver det altså en anden snak, når man kan høste dem fra sin egen have. Det der med at følge dem igennem væksten, hvor de så til sidst bliver klar til at høste er forrygende.

Og det samme gælder altså også for krydderurter. Alt for mange bruger salt og peber til deres mad – og det er det. De kan lige snige sig op på en paprika fra Føtex, hvis de skal være lidt høje i hatten, men ellers gør de sig ikke i krydderurter. Og det er en skam, for det er virkelig noget, der kan være med til at sætte liv i maden. Det giver smag på den fede måde, og man kommer til at opleve maden meget mere, da store dele af sanseapparatet bliver sat i gang.

Hvis du ikke har så meget forstand på krydderurter, og hvis du ikke lige ved, hvad du skal vælge, så kan du eventuelt vælge at købe en decideret krydderurtemix, som er en blanding af de mest populære krydderurter. På den måde er du dækket godt ind på det område, og du står og ikke og skal vælge mellem en masse krydderruter, som du formodentlig ikke kender noget til (endnu). Så ved at købe en mix af de forskellige urter, så har du et bredt og solidt udvalg, som du jo altid kan forøge og gøre større, når du får mere forstand på de forskellige urter.

For når du efterhånden er blevet vant til at bruge de otte forskellige urter, der nu engang er med i sådan et mix, så begynder du også at få mere lyst til at eksperimentere, og så må du jo ud og købe nogle flere krydderurter, så du har noget mere at vælge imellem. Det er en fantastisk følelse man får, når man står og laver mad, og man så skal til at finde nogle krydderurter, man skal bruge. For så går man bare ud til sin lille urtehave og dufter sig frem til, hvad der ville smage godt i denne sammenhæng.

Lad vær med at hæng dig for meget i opskrifter. Brug i stedet din egen lugtesans til at fornemme, hvad der ville smage godt i den ret, du er i gang med at tilberede lige nu. Gå på opdagelse i dine egne urter og find frem til lige netop den duft og smag, som ville passe rigtig godt ind nu og her. På den måde gør du hele madlavningen meget mere levende og impulsiv, og det hele bliver ikke så kedeligt og forudsigeligt, som det kan have en tendens til at gøre.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *