Endelig forår

Endelig forår

Endelig er sneen ved at være væk, og det gode vejr er på vej tilbage over Danmark. Her i familien har vi glædet os utrolig meget til at kunne komme udenfor, være aktive og få frisk luft i lungerne. Vi er udemennesker – men alligevel så tilpas magelige, at vi holder os inde i de allerkoldeste måneder.

Hvad nu?

Ja, hvad så nu? Vejret er flot og himmelen er blå. Efter at have gået de første mange ture i skoven og bare nydt det gode vejr, skal vi vel også i gang med at lave noget… Eller hvad? Vi har masser af uafsluttede haveprojekter fra sidste år, og dem burde vi vel egentlig gå i gang med. Lige pt. er det bare som om, at vi skal have indhentet det tabte. Cykle, løbe, gå – indtage skove og stier på ny.

Favoritdisciplinen i vores familie er uden tvivl cykling. Så snart vi kan komme til det, indtager vi de danske skovstier med vores mountainbikes – hele familien. D.d. var vi for første gang i år på cykeltur i skoven, men måtte desværre sande, at det endnu er for vådt og mudret til at kunne komme frem i et nogenlunde tempo. Flere steder måtte vi stå af og trække, da vi simpelthen sank ned i det dybe mudder. Vi håber på godt vejr hele ugen og prøver igen i næste weekend.

Haven

Haven er jo så smuk at se på i denne tid, så selvfølgelig skal vi da også tilbringe tid derude. Havemøblerne skal frem, grillen skal gøres klar og bedene skal luges. Ligesom med cyklingen vil vi dog lige lade jorden tørre lidt, så vi ikke står i mudder til knæene. Vores have ligger i lavt terræn, og græsset er derfor meget vådt og blødt. Jeg forestiller mig ikke, at plænen har gået af at blive gået for meget på, når den er så sumpet.

Første projekt i haven er at få fjernet gran og grene, som har ligget over vores bede og isoleret for kulden. Det er svært at vide, om frostnætterne vender tilbage, men ifølge vejrværterne på tv, varer det nok ikke længe, før vi kan se os fri fra frosten og altså komme ind til bedene og de blomster, vi holder så meget af. Det er altid en særlig dag, når dækket tages væk.

Hundetræning

Ligesom vi holder af at røre os, gør familiens lille hund, Freddy, det selvfølgelig også. Vi går til hundetræning 1-2 gange om ugen i hele sommerhalvåret, og det glæder vi os også meget til at komme i gang med igen. Dels for Freddys skyld, men også fordi vi holder så meget af at komme ud og mødes med de andre hundeejere.

Inden træningen går i gang igen, har vi tænkt os at smugtræne lidt herhjemme. Vi overvejer at prøve agility i år, og så vidt jeg kan se på youtube og i diverse hundeprogrammer på tv, kræver det en del træning og forberedelse at få sin firbenede ven til at løbe gennem banen uden at lave fejl. Heldigvis har vi en dejlig stor plæne bag vores have, hvor vi kan øve os.

One Response to “Endelig forår”

  1. Liva siger:

    Det er helt klart ved at krible lidt i mine fingre for at komme ud. Glæder mig ligesom dig til at få havemøblerne ud, og gang i grillen. Jeg glæder mig ikke så meget til der skal luges, men så har man jo altid mulighed for at uddelegere arbejdet 😉

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *