Byggetilladelse til skur og redskabsrum

Inden du køber et redskabsskur og trækker i arbejdstøjet er det vigtigt, at du sørger for, at alle tilladelser er på plads, og at skuret må stå, hvor du vil have det. Glemmer man at ansøge om byggetilladelse før skuret bygges, kan byggeriet ende med at blive en dyr og besværlig fornøjelse. Men hvornår skal man søge, og hvordan gør man?

Hvornår skal man have byggetilladelse?

Mange mener, at man bør ansøge om byggetilladelse, uanset størrelse og placering af det nye skur. Har man let ved at skrive + udfylde formularer, vil jeg mene, at dette er en udmærket ide. På den måde har man altid sit på det rene, hvis nogen skulle stille spørgsmålstegn ved placering og størrelse af dit skur. Det koster ikke noget at ansøge, og det tager ikke mange timer at udfylde ansøgningspapirerne.

Føler du dig ikke hjemme i udarbejdelsen af ansøgninger og formularer, er der en række tilfælde, hvor du ikke behøver at ansøge. Disse kan findes på ebst.dk, eller de kan rekvireres på dit lokale borgercenter. Reglerne varierer kommunerne imellem, og du kan derfor ikke regne med venner og familie, som har stået i en lignende sager.

Sådan ansøger man om byggetilladelse

Vælger du at ansøge om byggetilladelse, før du bygger dit nye redskabsskur, er der flere måder, du kan gøre det på. Er du fortrolig med nemID og computere, er den nemmeste måde helt klart at ansøge via nettet – via borger.dk. Her skal du blot vælge din kommune og udfylde web-blanketten ”Ansøg om byggetilladelse / anmeld byggearbejde…”. Du kan også printe blanketten ud og udfylde den manuelt.

Alternativt kan du kontakte din kommune, som helt sikkert vil kunne hjælpe dig med papirarbejdet. Gå til dit lokale borgercenter og bed om hjælp til ansøgning om byggetilladelse. Ofte vil du kunne få hjælp med det samme, og ellers får du en tid hos en af deres medarbejdere.

Hvem læser min ansøgning?

Du behøver ikke at være nervøs for, at naboen læser eller hører om din ansøgning. Alle ansøgninger behandles fortroligt, og hvis der bliver tale om en nabohøring (typisk ved opførelse i skel), vil du (ansøger) naturligvis blive informeret herom, inden der tages kontakt til naboen.

Behandlingstiden for ansøgninger om byggetilladelser varierer meget afhængigt af byggeriets omfang og placering. Byggetilladelse til opførelse af et skur udstedes typisk inden for få uger.

Du kan læse mere om ansøgning om byggetilladelse på Erhvervs- og Byggestyrelsens hjemmeside, EBST.dk, eller på borger.dk.

One Response to “Byggetilladelse til skur og redskabsrum”

  1. mark u. siger:

    Til info:

    Det er ikke længere gratis at ansøge om byggetilladelse i flere kommuner; heriblandt horsens:
    http://horsens.dk/Borgerinfo/BoligOgByggeri/Byggeri/Byggesagsgebyrer.aspx

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *